Weten wat mijn relaties vinden?

Ik heb 25 jaar ervaring als interim manager en heb dan ook verschillende mooie projecten mogen begeleiden, leiden en afronden. Doorgaans ben ik ingehuurd door financiële instelling, gemeentes en andere overheden. Vaak als interim manager, communicatie medewerker of als adviseur. 

Hieronder volgen een aantal uitspraken die van toepassing zijn op mij of/en mijn werkzaamheden.

Chris de Jong, commercieel directeur Sanofi PASTEUR (klant)

Met Ronald kan je heel goed samenwerken. Wij zijn nu al jaren klant en zeer tevreden over de relatie. Ronald communiceert goed, is integer en klantgericht. Van harte aanbevolen.

Johan Kinnegin, teamleider communicatie & juridische Zaken bij Gemeente De Ronde Venen (klant)

In korte tijd heeft Ronald ons enorm geholpen inzichtelijk te maken wat er nodig is om de samenwerking tussen teams te verbeteren. Geholpen door zijn analytische blik en helikopterview kwam hij hierbij snel tot de kern; hij stelde scherpe vragen en hield ons op een prettige manier een spiegel voor. Het hielp waarschijnlijk ook dat Ronald duidelijk ervaring heeft met integraal werken en naast communicatie ook kennis heeft van bijvoorbeeld IT-zaken. Bedankt voor de fijne samenwerking!

Nynke Ypenga, directeur bij stichting ViiA (relatie)

Ronald is sinds januari 2011 voorzitter van het bestuur van ViiA. Ronald is een zeer betrokken en bevlogen bestuurder. Een bestuurder die de juiste afstand weet te bewaren maar er staat als het nodig is. ViiA is een ambitieuze organisatie en Ronald is vastberaden deze ambities waar te maken. De combinatie van zijn ondernemerschap, intelligentie, een analytische blik, politiek inzicht en een zeer uitgebreid netwerk maakt Ronald een zeer veelzijdig voorzitter en bestuurder. Tegelijkertijd is hij voor mij als directeur een prettig klankbord en belangrijke sparringpartner. Ik kan Ronald daarom van harte aanbevelen als bestuurder, collega en samenwerkingspartner!

Marc Hinfelaar, communicatieadviseur Life & Health, voorheen Edelman, Amsterdam (samenwerkende partner)

Ronald is een uiterst plezierig persoon om mee samen te werken. Hij koppelt wetenschap aan ondernemerschap, en is gedreven om op die manier iets goed te doen voor de mensen. In de samenwerking rond De Grote Griepmeting, Longontstekingsmeting en diverse andere bijzondere initiatieven kwam altijd zijn enorme netwerk in de bètawereld van pas, naast zijn oog voor verhoudingen en belangen van alle stakeholders daarin. Zijn overtuigingskracht en visie waren een verrijking voor het team!

Jan Karel van Eijnatten, vaccines lead Netherlands (klant)

Met Ronald heb ik op een prettige manier samengewerkt bij het initiatief van de Grote Longontstekingmeting. Ronald is zeer klantgericht, betrouwbaar, innovatief en visionair. Wij waren zijn klant. Als mede-directeur van Science in Action BV heeft hij met zijn collega en medewerkers ons geholpen en dat alles altijd op een hele prettige manier. Samenwerken met Ronald beveel ik van harte aan.

Ilhan Tuna, senior beleidsadviseur (collega politicus)

Ik heb Ronald leren kennen in de tijd dat we samen in de politiek zaten. Hij als raadslid, ik als stadsdeelwethouder. Ronald beschikt over een goed inzicht in politiek-maatschappelijke verhoudingen. Hij is een binder, eerder dan een (scherp-)slijper en heeft een open houding naar iedereen, ongeacht overtuiging of afkomst. Om die kennis, ervaring en eigenschappen is hij een goede public affairs en communicatie-adviseur, vooral in het bestuurlijk-maatschappelijke veld.

Vincent Delemarre, copy writer and editor (opdrachtnemer)

Ronald is a great and bright communicator. Excellent in project management. Working with him was a joy!

Francine Behnen, lerarenopleider (BRLO) NHL Stenden (collega)

Al jaren werken Ronald en ik heel prettig samen bij de Grote Griepmeting. Dit project nam vanaf het begin in 2003 grote vormen aan en wordt inmiddels internationaal uitgerold. In drukke tijden weet Ronald de rust te bewaren. Persoonlijk contact en betrokkenheid blijven bij hem ook in de drukte, voorop staan. Ronald heeft een duidelijk beeld waar hij heen wil, maar weet ook dat de weg om daar te komen bestaat uit een heleboel kleine stapjes. Het is belangrijk die kleine stapjes te zetten en waar nodig volgende stapjes naar bevind van zaken bij te stellen. Dat is hoe Ronald kleine projecten groot maakt.

Monika Jak, zelfstandig communicatieadviseur (relatie)

Je komt soms mensen tegen waarvan je direct weet: die vergeet ik niet meer. Ronald Smallenburg is er voor mij een van. Een groot talent met een even groot hart. Gecommitteerd, onconventioneel en een harde werker. En van harte aanbevolen!

Giovanni Stijnen, senior program & business development NEMO (collega)

Ronald is een gedreven ondernemer die voor Kennislink.nl van enorm belang is geweest. Hij heeft o.a. voor financiële zekerheid gezorgd in tijden dat het project dreigde te ontbinden. Hij heeft een goed gevoel voor kansrijke acquisitie trajecten, weet zijn weg te vinden binnen verschillende sectoren en op verschillende niveau`s. Ronald is even gedreven als overtuigend zonder daarbij de verhoudingen tussen mensen, organisaties en belangen uit het oog te verliezen. Ik heb altijd bijzonder prettig met hem samengewerkt.

Marc Rosielle, docent op Lidwinaschool (relatie)

Ronald weet als voorzitter van het (vrijwilligers)bestuur van ViiA een impuls te geven aan het bestuur en de organisatie. Vanuit een duidelijke visie op de toekomst van de stichting weet hij stakeholders te enthousiasmeren en legt hij moeiteloos de contacten met zowel lokale politici als met bestuurders van grote organisaties. Hij weet zijn idee-en goed over de buhne te voeren en vergeet daarbij niet te luisteren naar inbreng van anderen.

† Jaap Willems, (wetenschaps-)journalist en schrijver

Ronald is een uitstekend (interim) manager. Heb met hem samengewerkt aan de VU Amsterdam en de UT. Dat heeft me geen windeieren gelegd em. prof.dr. JTJM Willems, science communication.